Geboren 9-2-1946

 

Opleiding HBS-A 

Studie sociologie aan de R.U.L.

In 1989 begonnen met promotie-onderzoek: Kunst, kwaliteit en samenleving.

Heb dit onderzoek wegens mijn ziekte niet kunnen afronden.

 

Ontdekte dat het theoretisch bezig zijn met beeldende kunst een enorme verrijking is, maar omdat ik daarmee noodgedwongen moest stoppen ben ik zelf gaan tekenen en schilderen. 

Ik probeer mij nu te specialiseren in portretschilderen.

 

Over mijn ziekteproces, maar vooral over mijn strijd met artsen, heb ik een boek geschreven Moe, Angstig, Depressief. Ik vond dat er een signaal uit moest gaan om de huidige praktijk waarin bloedwaarden allesbepalend zijn ter discussie te stellen. Mijn ziektegeschiedenis leerde mij dat dat ten onrechte is. Ik had jarenlang een normale TSH-waarde van 1.0, maar werd niet herkend en erkend als schildklierpatiënte. Nadat ik al jarenlang zowel lichamelijk als geestelijk ernstig ziek was werd uiteindelijk door een natuurarts de juiste diagnose gesteld en volgde behandeling. Dankzij die behandeling ben ik volledig hersteld.

 

Op 31 oktober 2009 was ik één van de sprekers op het congres Voeding & Psyche in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar ik een lezing heb gegeven over mijn persoonlijke ervaringen met een trage schildklier, artsen en natuurlijke schildkliermedicatie.

In de winter van 2009/2010 was ik patiëntencoördinator van de actie ten behoeve van behoud Thyreoidum, een hormoon dat essentiëel is voor de levenskwaliteit van de gebruikers en mogelijk voor vele anderen.

 

Na deze geslaagde actie heb ik in 2010 de Vereniging van Gebruikers van Natuurlijk Schildklierhormoon (VGNS) opgericht. De VGNS heeft kritiek op de reguliere diagnosticering en behandeling van schildklierpatiënten en stelt zich uitdrukkelijk ten doel om meer bekendheid te geven aan niet-reguliere diagnosticering en behandeling met natuurlijk schildklierhormoon, opdat meer patiënten herkend en adequaat behandeld worden. De vereniging heeft een uitgebreid website www.vgns.info